Hjemmeside
   
Er du ute etter

Belegg på tungen og dårlig ånde

Er du ute etter

Se på deg selv i speilet og stikke ut tungen - har du en belagt tunge og dårlig ånde? Mange mennesker som lider av dårlig ånde (halitosis) har en synlig hvitt belegg på baksiden av tungen. Selv om du ikke ser noe, har dere et belegg, noen ganger referert til som en biofilm, på tungen består av utallige forskjellige mikroskopiske organismer, restene av mat og kroppens celler, og en noncellular matrise som holder det hele sammen .

Noen av organismene som lever på tungen din er potensielle patogener - organismer som kan forårsake infeksjon og halitosis, faktisk er tungen stedet for det største antall mikroorganismer som lever i munnen. Det er derfor det er så gunstig å bruke en tunge renere å fjerne biofilm, spesielt hvis du har en synlig belegg på tungen og dårlig ånde. Studier har vist at regelmessig fysisk fjerning av belegg medfører en betydelig reduksjon i antall patogene bakterier i munnen, og i graden av halitosis.

Fysisk tunge rensing vil være mer effektiv mot din dårlige ånde belegg på tungen og muntlige mikroorganismer fordi noncellular matrise av biofilm faktisk beskytter organismene i det fra munnskyllevann, naturlige immunceller og rengjøring handling av spytt - tenk på en fast geleaktig substans omslutter alt i et tynt ugjennomtrengelig lag. En god tungen renere eller tunge skraper får forbi barrieren av matrisen ved bare å skrape bort alt og lindre belegg på tungen og dårlig ånde. Samtidig vil lavere lag som blir utsatt være sårbare for antibakterielle stoffer i munnen som spytt eller munnvann mens biofilm er reetablere seg.

Belegg på tungen og dårlig ånde Og det vil reetablere seg - ingen tunge renere eller antibakterielle produkt noensinne vil fullstendig utrydde de uvelkomne organismene i munnen din som forårsaker dårlig ånde belegg på tunga og selv periodontal sykdom. Det er imidlertid mulig å holde antallet av disse organismen ned med et fast program med god oral hygiene, inkludert tunge skraping og bruk av munnvann som er rettet mot de bakteriene som forårsaker en tungt belegg på tungen og dårlig ånde.

Om forfatteren:
Ingen informasjon for denne forfatteren.

Mouth dental lidelser

Vilkår funksjonshemminger

E-nyhetsbrev

Abonner på H.H Press

Vårt ukentlige allmenn interesse e-nyhetsbrev holder deg oppdatert på et bredt spekter av helse emner.

Registrer deg nå
Hjemmeside  >  Vilkår funksjonshemminger  >  Mouth dental lidelser  >  Belegg på tungen og dårlig ånde