Hjemmeside
   
Er du ute etter

Under øyet rykninger

Er du ute etter

Øyelokk rykninger, også kalt blefarospasme er preget av unormal rykning i øyet på grunn av en ukontrollert sammentrekning av øyelokk muskelen. Det finnes forskjellige typer under øynene rykninger som kan oppstå. Noen av de typer rykninger inkluderer:

Minor øyelokk rykninger er vanlig og forekommer umiddelbart. Denne typen rykninger er vanligvis knyttet til trøtthet og stress og forsvinner av seg selv. Det vanligvis ikke krever noen form for medisinsk behandling.

Essential øyelokk rykninger er en type krampe i øyelokket der øyelokket lukkes ufrivillig. Tilstanden kan vare fra noen minutter til timer. I de tidlige stadiene, vil den lidende personen opplever rask blinking, blunker eller klyping i ansiktet. I avanserte stadier, kan øyelokket stenge kraftig og visjonen blir uskarpt.

Hemifacial spasme er en ansikts muskelspasmer som påvirker bare halvparten av ansiktet. Dette skjer når blodårene på ansiktsnervene blir komprimert. Mesteparten av tiden, skilting starte forekommende i nærheten av øyet, og deretter den beveger seg ned langs ansiktet.

Under øyet rykninger Årsaken bak øyelokket rykninger kan variere fra stress til en unormal funksjon av hjernen. Noen av de vanligste årsakene bak rykning i øyet omfatter følgende:

Mangel på god søvn og hvile er den viktigste årsaken bak øyelokket rykninger. Det er viktig å ta nok hvile kreves av kroppen som vil hindre deg fra lidelse fra øyet rykninger.

Stress er en annen viktig faktor som påvirker øyet rykninger, studier viser at stress fører til svekkelse av immunforsvaret, og også senker levealder, og kan også føre til en rekke psykiske lidelser. Derfor er det viktig at du reduserer stress nivå, som det er en av de viktigste årsakene til øyelokk rykninger.

Overdreven arbeider eller fører en stillesittende livsstil har også mye av effekten på øyet rykninger.

Stadig kan fokusere på en datamaskin eller en TV-skjerm føre til anstrengende av de øyemusklene og føre til rykninger, og til tider også fører til øye spasmer.

Å ha vitaminmangel er også en vanlig årsak for øyelokk rykninger. Hvis du følger et balansert kosthold da trolig denne faktoren kan elimineres.

Anstrengende for øynene mens du ser TV, leser, kjører bil eller gjør liten verker som søm eller broderier kan føre til øyelokk rykninger. Når du stresse øyemusklene du faktisk begrenser lyset som faller inn i øynene og dette resultatet til rykninger.

Allergi kan også resultere i å forårsake øyeirritasjon og rykninger i øyet. Hvis du har hatt en historie med øyeallergier så kan du muligens lider av øyet rykninger.

Overflødig inntak av koffein kan også resultere i rykninger som det stimulerer det sentrale nervesystemet.

En fysisk skade, spenning eller traumer kan føre til kompresjon eller sammentrekning av en nerve i nakken eller ansiktet som kan resultere i rykning i øyet.

Noen nevrologiske lidelser kan også resultere i øyelokk rykninger.

Det er også noen medisiner som kan generere øyelokk rykninger og tilbaketrekning av enkelte medisiner som Benzodiazepiner kan også forårsake øyelokk rykninger.

Hvis øyelokket rykninger opphører på egen hånd og er ikke veldig hyppig da er det ingen grunn til bekymring, men hvis situasjonen fortsetter å øke så er det viktig å oppsøke lege umiddelbart.

Om forfatteren:
Ingen informasjon for denne forfatteren.

Nevrologiske lidelser

Vilkår funksjonshemminger

E-nyhetsbrev

Abonner på H.H Press

Vårt ukentlige allmenn interesse e-nyhetsbrev holder deg oppdatert på et bredt spekter av helse emner.

Registrer deg nå
Hjemmeside  >  Vilkår funksjonshemminger  >  Nevrologiske lidelser  >  Under øyet rykninger